Kijk naar wat te doen in Porto!

Kijk naar wat te doen in Porto!

10 augustus 2023 Uit Door Redactie

De meeste mensen denken bij aan vakantie aan Portugal, aan een vakantie waarbij je lekker aan het strand ligt en niet zoveel kan doen. Nu is dit zeker niet altijd het geval, want als je gaat kijken naar een vakantie in Porto dan merk je dat er genoeg te doen is. Op de vraag wat te doen in Porto krijg je dan ook heel erg veel antwoorden, want Porto is een vrij grote gemeente. Daardoor heb je voor elke dag van de week bijna wel iets te doen. Nu is het best lastig om alles los te plannen en vooral als je niet weet wat je allemaal wilt gaan doen. Een Porto card kan dan erg handig zijn om te hebben, want je haalt er erg veel voordeel uit. Neem er dan ook zeker een kijkje naar.

Genieten van wat drank!

Als je in Porto bent dan kan het niet aan je voorbij gaan om even wat port te drinken. Dit wordt namelijk gemaakt in Porto en vandaar ook de naam. Als je gaat kijken naar wat te doen in Porto dan komt een van de porthuizen ook bovenaan te staan. Dit is dan dus ook zeker iets waar jij naar moet gaan kijken. Gelukkig is het zo dat jij door middel van een Porto card korting krijgt. Daarnaast kan jij met deze kaart nog veel meer plekken bezoeken tijdens je reis naar Porto. Maak hier dus ook zeker gebruik van.

wine, splash, glass

Bezoek het kathedraal!

Je bent misschien niet gelovig en dat maakt niet uit, maar dat betekent niet dat je niet naar een kerk of kathedraal mag gaan. Bij wat te doen in Porto staat de kathedraal van Porto hoog in de lijst en dat is dan ook niet zo gek. Dit is namelijk een prachtige plek die je moet bezoeken als je toch in de stad bent. Nu kun je denken dat je al wel eens een kathedraal hebt gezien, maar het gaat je verbazen hoe verschillend ze kunnen zijn. Ook deze plek staat op de Porto cart dus die kun je dan ook bezoeken als je de tijd hebt.

Rondvaart op de Douro!

Een rondvaart is ook zeker niet verkeerd om te doen met lekker weer. Als de zon schijnt en het is warm dan wil je misschien nog al snel niks doen en dat is logisch, maar een rondvaart op de Douro is dan perfect om te doen. Maak er daarom ook zeker gebruik van. Je hebt namelijk het koele water waardoor je het niet zo warm krijgt. Dat is fijner dan als je de hele dag door de stad gaat lopen. Ook deze rondvaart kun jij vinden op de Porto card.